SÄLJA PÅ KOMMISSION

OBS 2024-01-30. Nu stoppar vi inlämningen av vinterkläder så som fodrade skor/stövlar, termobyxor, vinterjackor m.m.  

 

Gör ett bra val, sälj genom oss, njut av din fria tid och bidra till en klimatsmart handel. Vi erbjuder ett säkert sätta att sälja och handla secondhand. Genom oss slipper du osäkerheten och eventuella risker som kan medkomma av att sälja/handla själv på sociala medier och andra marknadsplatser för begagnat online.                

Vi tar emot dina varor under alla våra öppettider och gör ett prisförslag som mailas till dig i efterhand. Back2Use arbetar endast med kommissionsförsäljning, vilket innebär att vi marknadsför och säljer dina varor mot en förmedlingsavgift, provision. Vi förbehåller oss rätten att neka intag i mån av plats, dålig kvalité, renlighet på varan eller om säljaren önskar ett oskäligt högt försäljningspris.

Lämna in det du själv skulle kunna tänka dig att köpa, d.v.s. det som fortfarande är modernt, i bra skick och är i rätt säsong. Det du lämnar in skall vara ridsportsrelaterade produkter. Har du andra saker såsom kläder som inte är av ridsportsmärken, så hänvisar vi till vanliga secondhandbutiker. Kläder, schabrak, benlindor/benskydd m.m. ska vara nytvättade (maskintvätt). Har de legat en tid i förrådet eller på loftet behöver de kanske tvättas igen. Läder måste vara i gott skick, får EJ vara TORRT och HÅRT.

Vi hanterar inte sadlar och täcken pga. platsbrist. Andra saker vi inte tar emot är; läderridstövlar utan dragkedja, strumpor & underställ, höga transportskydd, stallinredning, böcker, använda borstar, artiklar med ”egen” brodyr, tex ridklubb/namn. Är du osäker så fråga gärna. 

Vi gör alltid vårt bästa för att sälja dina varor genom marknadsföring i butik och sociala medier.

Ditt kontrakt löper i 3 månader från inlämningsdatum. Du ansvarar själv för att kontakta oss för att se om dina varor är sålda eller ej. Ersättning betalas ut efter försäljningsuppdraget är slutfört. Du kan självklart välja att använda pengarna för dina sålda varor i butiken.

Pengarna betalas inte ut per automatik utan du måste själv meddela att utbetalning ska ske. Det är även ditt ansvar att hämta eventuellt osålda varor senast 2 veckor efter kontraktstidens slut. Ej återhämtade varor skänks vidare till välgörenhet om inget annat överenskommits. 

Hur beräknas vinsten?

Av 100% av värdet på en såld vara går; 20% till Skatteverket, 80% återstår i vinst och delas lika mellan dig och oss, 40% av försäljningsvärdet går alltså till dig.

För att kunna erbjuda dig de tjänster Back2Use tillhandahåller behöver vi dina personuppgifter, ej personnr. Vi ser alltid till att personuppgiftsbehandlingen sker på ett ansvarsfullt och säkert sätt, alltid med hänsyn till din integritet.

Viktigt!
Om du är under 18 år behöver du en vårdnadshavares skriftliga medgivande vid inlämning på Back2Use.
Klicka på länken för att hitta blanketten– Medgivandeblankett

Tips innan inlämning:

Ta bort hår, tvätta, gör rent och smörj läder, se till att produkten är så komplett som möjligt, tex att det finns aachennosrem till tränset, originaltyglar, pannband m.m. Det förbättrar försäljningspriset och därmed din del också. Alla skor och stövlar ska förutom att vara nyputsade även göras rent under sulan. Ta gärna bort namnlappar och sudda ut om ni märkt upp kläder/utrustning med namn och mobilnummer. 

 

 

 

 

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen